Onze Menu’s en Arrangementen

Lunch & Diner

In ons restaurant wordt elke dag de lunch geserveerd tussen 11.30 en 14.30 uur.
Voor het diner bent u welkom tussen 17:00 uur en 21:00 uur. Het restaurant blijft geopend tot elf uur.

3-Gangen: € 30,- | 4-Gangen €37,50

Voorgerecht

[Los voorgerecht €12,50]

STEAK TARTARE MET BEREIDINGEN VAN ASPERGE

Handgesneden tartaar, klassiek aangemaakt met kroketje en schuim van asperge

of

SASHIMI VAN TONIJN

Gemarineerd met soja en limoen, zoet-zure asperge, rettich,
komkommer en mierikswortel

of

GEITENKAAS & GROENE ASPERGE

Gemarineerde groene asperge met jonge bladsla, gekarameliseerde hazelnoten,
gebrande geitenkaas met honing

Tussengerecht

[Los tussengerecht €7,50]

ROMIGE ASPERGESOEP

Rijkelijk gevuld met stukken asperge, scharrel-ei, bieslook en kervel

of

STOVERIJ VAN LAM

Stoofje met Indische specerijen, groene asperge, krokant van linzen en rucola

Hoofdgerecht

[Los hoofdgerecht €19,50]

ASPERGES MET KEUZE UIT GEROOKTE ZALM OF BOERENHAM

Botersaus met citroen en peterselie, kriel in de schil, lamsoor en scharrel-ei

of

Asperges & 14 uur gegaarde kalfssukade

Zachte sukade in eigen jus met asperges, kriel in de schil en pompoen crème

of

ASPERGE & TRUFFEL

Asperges gemarineerd met truffelboter, Fregola, zeekraal, saus van eekhoorntjesbrood en geschaafde Padano

Nagerecht

[Los nagerecht €7,50]

AARDBEIEN ‘ROMANOFF’

Verse aardbeien met lobbige room van aardbei en balsamico, vanille roomijs en merengue

of

Kazen van ‘Kaas & Toost’ uit Halsteren (€ 4,- meerprijs)

4 soorten kaas met kletzenbrood en appelstroop

Extra gerechten

BROOD MET ROOMBOTER € 4,-

5 STUKS EXTRA ASPERGE € 4,-

FRITES MET MAYONAISE € 3,50

FRISSE MESCLUNSALADE € 3,-

Snacks – Kleine hapjes voor op het terras

Buiten onze menu’s hebben we ook nog een selectie kleine aspergehapjes die buiten op ons terras met een drankje genoten kunnen worden.

LOEMPIA’S  € 6

gevuld met asperge, lente-ui en gember | 3 st.

Bitterballetjes  € 4,50

van asperge met gerookte mayonaise | 6 st.

Asperges ‘Crudité’  € 5

licht geblancheerde mini-asperges met Bergse ansjovisdip | ca. 6 st.

ASPERGE ‘SHOT’  € 2

een lekkere, romige, volle soep in een glaasje

asperge weetje

Smaak

black-dots

Asperges hebben een poreuze structuur. Daardoor kunnen ze makkelijk smaken of eigenschappen van andere ingrediënten opnemen. Zo geeft vet asperges een voller mondgevoel en laat het tegelijkertijd de pure smaak nog beter tot zijn recht komen. Kruiden kunnen een zekere frisheid aan asperges geven. Denk bijvoorbeeld aan dragon of kervel. Houd bij de keuze van de wijn dan ook rekening met de smaak van een specifiek aspergegerecht.

food-1684401_1280

Workshop

Van de grond naar uw mond

Speciale workshop i.c.m. 4-gangendiner

Restaurant op het Land is niet zomaar een restaurant. Het is een belevenis. En wat is er dan mooier om zelf eens te ervaren hoe je asperges moet steken. Dat kan tijdens onze speciale workshop Van de Grond naar uw Mond. Op de velden waar ons paviljoen staat, gaat u zelf aan de slag. Uiteraard na deskundige uitleg en onder toeziend oog van professionele aspergestekers. Na gedane arbeid kunt u vervolgens meteen aan tafel voor een diner waarbij –hoe kan het ook anders- asperges de hoofdrol vervullen.

De door u gestoken asperges krijgt u in een prachtige cadeauverpakking mee naar huis. Leuk om iemand als cadeautje te geven. Maar u kunt er zelf in de keuken natuurlijk ook een mooi gerecht mee maken.

De workshop wordt gegeven op maandag 13 mei, woensdag 15 mei, vrijdag 17 mei, maandag 20 mei, woensdag 22 mei, vrijdag 24 mei, maandag 27 mei, woensdag 29 mei en vrijdag 31 mei. Andere dagen op aanvraag.

Prijs:
Workshop 17:00 uur i.c.m. 4-gangendiner: € 54,95 p.p.

Max. 25 personen per workshop.
Reserveer een workshop

Workshop

Van de grond naar uw mond

Speciale workshop i.c.m. 4-gangendiner

Restaurant op het Land is niet zomaar een restaurant. Het is een belevenis. En wat is er dan mooier om zelf eens te ervaren hoe je asperges moet steken. Dat kan tijdens onze speciale workshop Van de Grond naar uw Mond. Op de velden waar ons paviljoen staat, gaat u zelf aan de slag. Uiteraard na deskundige uitleg en onder toeziend oog van professionele aspergestekers. Na gedane arbeid kunt u vervolgens meteen aan tafel voor een diner waarbij –hoe kan het ook anders- asperges de hoofdrol vervullen.

De door u gestoken asperges krijgt u in een prachtige cadeauverpakking mee naar huis. Leuk om iemand als cadeautje te geven. Maar u kunt er zelf in de keuken natuurlijk ook een mooi gerecht mee maken.

De workshop wordt gegeven op maandag 13 mei, woensdag 15 mei, vrijdag 17 mei, maandag 20 mei, woensdag 22 mei, vrijdag 24 mei, maandag 27 mei, woensdag 29 mei en vrijdag 31 mei. Andere dagen op aanvraag.

Prijs:
Workshop 17:00 uur i.c.m. 4-gangendiner: € 54,95 p.p.

Max. 25 personen per workshop.
Reserveer een workshop