Onze Menu’s en Arrangementen

Elke dag: Lunch|Diner
In het weekend tevens: Brunch

Elke dag:
Snacks

Arrangement|Workshop

Lunch

In ons restaurant wordt elke dag de lunch geserveerd tussen 12.00 en 15.00 uur.

3-Gangen Lunch: € 30,-

Voorgerecht

[Los voorgerecht €12,50]

STEAK TARTARE MET BEREIDINGEN VAN ASPERGE

Handgesneden tartaar, klassiek aangemaakt met kroketje, schuim en ingelegde asperge

of

CAPPUCCINO VAN ASPERGE

Schuimige soep met kruiden crostini, Hollandse garnalen en kervelsalade
[ook vegetarisch mogelijk]

of

ASPERGE & TRUFFEL

Salade van asperges, jonge bladsla, scharrel-ei en geschaafde Pecorini

Hoofdgerecht

[Los hoofdgerecht €19,50]

Asperges met licht gerookte zalmfilet

Gestoofde zeegroentes, kriel in de schil, Hollandaise met gerookte boter en scharrel-ei

of

BOERENHAM VAN KEURSLAGER ‘MACHIELSE’ UIT WOUW

Gestoofde zeegroentes, kriel in de schil, Hollandaise met gerookte boter en scharrel-ei

of

Asperges & 14 uur gegaarde kalfssukade

Asperges gesmoord in dragon boter, beukenzwam, zoete aardappel en rode biet

of

Ravioli

Gevuld met ricotta, groene asperge, romige saus met morilles en jonge bladspinazie

Nagerecht

[Los nagerecht €7,50]

TOMPOUCE VAN BRABANTSE WAL AARDBEIEN

Vanille, banketbakkersroom, Aceto Balsamico en roomijs van Crusio

of

Kazen van ‘Kaas & Toost’ uit Halsteren (€ 4,- meerprijs)

4 soorten boerenkaas met notenbrood, geroosterde noten en abrikozen

Extra gerechten

BREEKBROOD MET GEZOUTEN ROOMBOTER € 4,-

VERSE FRITES MET MAYONAISE € 4,-

FRISSE SALADE € 3,-

Diner

Voor het diner bent u welkom tussen 17.00 en 21:00 uur. Natuurlijk blijft het restaurant langer geopend.

3 gangen €30,00 | 4 gangen €35,00

Voorgerecht

[Los voorgerecht €12,50]

STEAK TARTARE MET BEREIDINGEN VAN ASPERGE

Handgesneden tartaar, klassiek aangemaakt met kroketje, schuim en ingelegde asperge

of

ASPERGE & TRUFFEL

Salade van asperges, jonge bladsla, scharrel-ei en geschaafde Pecorini

of

‘TATAKI’ VAN TONIJN

gemarineerd met soja en sesam, salade van asperge linten, bos-ui en frisse komkommer

Tussengerecht (4-gangen diner)

[Los tussengerecht €7,50]

CAPPUCCINO VAN ASPERGE

Schuimige soep met boerenham, bieslook en olijfolie
[ook vegetarisch mogelijk]

of

LAMSSTOVERIJ

Stoofje met Indische specerijen, groene asperge, geitenyoghurt en stevige lamsjus

HOOFDGERECHT

[Los hoofdgerecht €19,50]

ASPERGES MET LICHT GEROOKTE ZALMFILET

Gestoofde zeegroentes, kriel in de schil, Hollandaise met gerookte boter en scharrel-ei

of

BOERENHAM VAN KEURSLAGER ‘MACHIELSE’ UIT WOUW

Gestoofde zeegroentes, kriel in de schil, Hollandaise met gerookte boter en scharrel-ei

of

Asperges & 14 uur gegaarde kalfssukade

Asperges gesmoord in dragon boter, beukenzwam, zoete aardappel en rode biet

of

RAVIOLI

Gevuld met ricotta, groene asperge, romige saus met morilles en jonge bladspinazie

NAGERECHT

[Los nagerecht €7,50]

TOMPOUCE VAN BRABANTSE WAL AARDBEIEN

Vanille, banketbakkersroom, Aceto Balsamico en roomijs van Crusio

of

Kazen van ‘Kaas & Toost’ uit Halsteren (€ 4,- Meerprijs)

4 soorten boerenkaas met notenbrood, geroosterde noten en abrikozen

Extra gerechten

BREEKBROOD MET GEZOUTEN ROOMBOTER € 4,-

VERSE FRITES MET MAYONAISE € 4,-

FRISSE SALADE € 3,-

Brunch

Lekker brunchen met familie of vrienden
Niets gezelligers dan in het weekend lekker met familie of vrienden aan tafel gaan. Bij Restaurant op het Land snappen we dat helemaal. We hebben daarom een speciale brunch ontwikkeld, waarbij er ook voor kinderen leuke dingen te doen zijn zoals schminken, lekker springen op een luchtkussen, een tekenhoekje, een clown met ballonnen en ga zo maar door.

Voor de brunch zetten we een lange tafel vol met lekkere kleine gerechtjes die iedereen mag pakken. Er worden grote borden gepresenteerd met ham en andere snijwaren, zalm, verse salades, diverse broodsoorten en tapenades. Ook komen er loempiaatjes en bitterballen waarin asperges zijn verwerkt op tafel, warme asperges, wijn en water.

Kortom alle ingrediënten voor een gezellig en smakelijk samenzijn.

De brunch is te boeken van 4 tot 20 personen. Prijs: € 19,50 voor volwassen en € 8,50 voor kinderen. De prijzen zijn exclusief de dranken.

U bent in het weekend welkom voor de brunch van 11.00 – 13.30 uur.

Snacks – Kleine hapjes voor op het terras

Buiten onze menu’s hebben we ook nog een selectie kleine aspergehapjes die buiten op ons terras met een drankje genoten kunnen worden.

LOEMPIA’S  € 6

gevuld met asperge, lente-ui en gember | 6 st.

Bitterballetjes  € 4,50

van asperge met gerookte mayonaise | 6 st.

Asperges ‘Crudité’  € 5

licht geblancheerde mini-asperges met Bergse ansjovisdip | ca. 6 st.

Bruchetta’s  € 4

met groene asperge, tomaat, basilicum en geschaafde padano | 2 st.

ASPERGE ‘SHOT’  € 2

een lekkere, romige, volle soep in een glaasje

Speciaal arrangement voor de echte aspergeliefhebber

Ontdek de veelzijdigheid van de asperge met het super de luxe arrangement Tasting the Fields. Een waar feest voor de smaakpapillen. In 6 voortreffelijke gangen leert u het rijke smaakpallet van de asperge kennen. Smaken die helemaal tot hun recht komen door de bijpassende wijnen die geschonken worden.

Tasting the field is een ervaring die je als rechtgeaard aspergeliefhebber niet wilt missen. Mooi om met vrienden te doen, maar ook een perfect arrangement voor uw zakelijke relaties.

Arrangement ‘Tasting the Fields’

Een selectie van 6 uitgebalanceerde gerechtjes waarin de Brabantse Wal asperge centraal staat.
De gerechten worden gecombineerd met bijzondere wijnen.

Gang 1: ‘Tataki’ van Tonijnfilet | Soja | Sesam | Fris-Zure Asperge | Avocado

Gang 2: Steak Tartare | Asperge Schuim | Asperge Kroketje | Gerookte Mayonaise

Gang 3: Cappuccino van Asperge | Morille | Truffel | Olijfolie

Gang 4: Gerookte Zalmfilet | Asperge | Hollandaise | Zeekraal | Scharrelei

Gang 5: Kalfssukade | Asperge in Dragonboter | Zoete Aardappel | Rode Biet | Beukenzwam

Gang 6: Aardbeien ‘Tompouce’ | Vanille | Banketbakkersroom | Aceto Balsamico | Roomijs

Afsluiting met koffie/thee en friandises

€ 110 inclusief wijnen

(Menu los €65 en wijnarrangement €45)

Het Tasting the Field arrangement staat de hele periode van 5 t/m 27 mei elke dag op ons programma.

asperge weetje

Smaak

black-dots

Asperges hebben een poreuze structuur. Daardoor kunnen ze makkelijk smaken of eigenschappen van andere ingrediënten opnemen. Zo geeft vet asperges een voller mondgevoel en laat het tegelijkertijd de pure smaak nog beter tot zijn recht komen. Kruiden kunnen een zekere frisheid aan asperges geven. Denk bijvoorbeeld aan dragon of kervel. Houd bij de keuze van de wijn dan ook rekening met de smaak van een specifiek aspergegerecht.

food-1684401_1280
Workshop

Van de grond naar uw mond

Speciale workshop i.c.m. 3-gangenlunch of 4-gangendiner

Restaurant op het Land is niet zomaar een restaurant. Het is een belevenis. En wat is er dan mooier om zelf eens te ervaren hoe je asperges moet steken. Dat kan tijdens onze speciale workshop Van de Grond naar uw Mond. Op de velden waar ons paviljoen staat, gaat u zelf aan de slag. Uiteraard na deskundige uitleg en onder toeziend oog van professionele aspergestekers. Na gedane arbeid kunt u vervolgens meteen aan tafel voor een lunch of diner waarbij –hoe kan het ook anders- asperges de hoofdrol vervullen.

De door u gestoken asperges krijgt u in een prachtige cadeauverpakking mee naar huis. Leuk om iemand als cadeautje te geven. Maar u kunt er zelf in de keuken natuurlijk ook een mooi gerecht mee maken.

De workshop Van de Grond naar uw Mond wordt op de volgende dagen georganiseerd:
5,6,10,13,20,21 en 27 mei: 11u & 17u
12, 19 en 26 mei: 17u
Op aanvraag is een andere datum en tijd ook mogelijk!
Prijs:
Workshop 11:00 uur i.c.m. 3-gangenlunch: € 44,95 p.p.
Workshop 17:00 uur i.c.m. 4-gangendiner: € 54,95 p.p.

Max. 25 personen per workshop. Reserveer de workshop m.b.v. het contactformulier.